De werkzaamheden bij station Horst-Sevenum zijn maandag hervat. Daardoor rijden er van 1 tot en met 9 november geen treinen.

Eind september werd het eerste deel van de werkzaamheden uitgevoerd, die onderdeel uitmaken van de opknapbeurt van het station. De perrons en het spoor worden volledig vernieuwd. Spoor 3 verdwijnt, waardoor de overweg aan de Stationsstraat minder groot van omvang wordt.

Tunnel

In de plannen voor de herinrichting van de stationsomgeving is verder ruimte voor een tunnel voor fietsers en voetgangers, die onder de Stationsstraat door loopt. Ook komen er extra parkeerplaatsen, een rotonde en een nieuwe toegangsweg naar het station. De bushalte, die nu nog aan de doorgaande weg is, komt straks bij het stationsgebouw.

Bussen en omleidingen

Van 1 tot en met 9 november zet de NS bussen in richting Helmond en Venlo. De bussen vertrekken vanaf het industrieterrein Berghem, op de hoek van de Mommesstraat en het Erf in Sevenum. Automobilisten worden ter plekke omgeleid in delen van de stationsomgeving die door de werkzaamheden niet bereikbaar zijn.

Later in november en in december en januari vinden er afrondende werkzaamheden plaats. De reconstructie van de stationsomgeving moet in 2022 klaar zijn.