Hegelsom – de afgelopen maanden is er hard gewerkt om in Hegelsom een ondersteuningspunt op te zetten: het Hegelsoms Hulp- en Ondersteuningspunt. Gezien de naam en de opzet bekend is willen wij dit graag kenbaar maken d.m.v. dit persbericht.

Wat is HEHO?
Het Hegelsoms Hulp- en Ondersteuningspunt (HEHO) is een burgerinitiatief ter bevordering van de leefbaarheid in Hegelsom. Onder het motto ‘Hegelsommers voor Hegelsommers’, streven we samen met u naar een betere zelfredzaamheid en saamhorigheid. Dit doen we door dorpsgenoten de steun te bieden die ze nodig hebben. HEHO is onderdeel van het Dorpsplatform Hegelsom.

Waar kan HEHO u mee helpen?
Elk dorp, hoe klein ook, zal altijd inwoners hebben die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. HEHO helpt in deze zoektocht door een bemiddelende rol te spelen in vraag en aanbod. Heeft u ergens ondersteuning bij nodig? Aarzel dan niet om ons te vragen zodat wij samen kunnen kijken naar een oplossing voor uw situatie. HEHO heeft nauw contact met zorginstellingen en de gemeente en kan daardoor ook ondersteunen in WMO-gerelateerde vraagstukken.

Hoe kan ik in contact komen met HEHO?
Bij het wekelijkse inloopuur is iedereen welkom en bieden we op een laagdrempelige manier burenhulp op dorpsniveau. Onze vrijwilligers zullen met een luisterend oor klaar staan voor al uw vragen. Naast het binnenlopen is er ook de mogelijkheid om telefonisch (06-83513499) of via e-mail (heho@hegelsom.nl) contact op te nemen. De tijden en locatie van de inloopuren worden bekendgemaakt op de website van het Dorpsplatform Hegelsom en in het Haegelsums Bledje.

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan HEHO?
Heeft u (vrijwilligers)ervaring of denkt u dat uw hulp of expertise bij kan dragen aan dit initiatief? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Uw kwaliteiten en hulpvaardigheid zullen ongetwijfeld goed van pas komen. Elke kans grijpen we aan om samen met u klaar te staan voor de Hegelsommers die daar behoefte aan hebben!

HEHO: burenhulp op dorpsniveau

Let op: gezien de uitzonderlijke situatie waar we ons in bevinden met het coronavirus zullen we tot nader order geen inloopuren plannen. Wel vinden we het van belang om juist nu beschikbaar te zijn voor dorspgenoten die ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom zijn we (naast de digitale kanalen) tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur. Zo gauw de beperkende maatregelen zijn opgeheven zal de telefonische bereikbaarheid gelijk lopen met de tijden van het wekelijkse inloopuur. De officiële opening van HEHO zal plaatsvinden op een nader te bepalen tijdstip.

Meer informatie op: https://www.hegelsom.nl/heho