Binnenkort werkt ProRail bij u in de buurt aan het spoor bij station Horst-Sevenum. Omdat u dichtbij woont of werkt, heeft u daar mogelijk last van. Daarom houden we u graag op de hoogte van onze werkzaamheden, zodat u weet wat u kunt verwachten. In deze brief leest u er meer over.

Werkzaamheden aan de sporen en perrons bij station Horst-Sevenum

In oktober en november gaan we diverse werkzaamheden uitvoeren aan de sporen en de perrons bij station Horst-Sevenum. In deze brief geven wij u meer informatie over de werkzaamheden die wij in oktober uitvoeren. Over de werkzaamheden in november ontvangt u medio oktober een aanvullende brief. De werkzaamheden in november vinden plaats van maandag 1 november tot woensdag 10 november, zowel overdag als ’s nachts.

Op dit moment liggen er ter hoogte van het station drie sporen. De twee perronsporen gaan we helemaal vernieuwen en het derde spoor (aan de kant van de Losweg/Industrieweg) gaan we saneren (weghalen) inclusief de bovenleiding. Daarnaast gaan we werken aan de perrons. De stalen perrons worden verwijderd en vervangen door gewone perrons. Het perron tussen de sporen in wordt breder gemaakt. Ook vervangen wij het perron-meubilair en vernieuwen wij de bewegwijzering en de verlichting.

Overzicht van onze werkzaamheden

Waar? Wanneer? Wat?

Bij station Horst-Sevenum, vanaf Tongerloseweg tot en met overweg Ulfterhoek

Van maandag 20 september tot en met zondag 26 september. Alleen overdag

tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Weghalen derde spoor aan zijde Losweg/Industrieweg

en zeven ballast Bij station Horst-Sevenum, vanaf Tongerloseweg tot en met overweg Ulfterhoek

Van zaterdag 2 oktober 01.00 uur) tot en met maandag 4 oktober (05.30

uur), continue werkzaamheden

Werkzaamheden aan de perrons, vernieuwen twee sporen en weghalen derde spoor aan zijde Losweg/Industrieweg

Bij station Horst-Sevenum, parkeerplaats Losweg

Van dinsdag 26 oktober tot en met donderdag 28

oktober. Alleen overdag

Zeven ballasttussen 07.00 uur en 19.00 uur.

(Over)wegen tijdelijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele (over)wegen tijdelijk afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. De afsluitingen zijn:

(Over)wegen Wanneer?

Overweg Stationsstraat Van vrijdag 1 oktober (23.00 uur) tot en met

maandag 4 oktober (05.00 uur), voor al het verkeer.

Overweg Newtonweg (Blerick) Van vrijdag 1 oktober (23.00 uur) tot en met

maandag 4 oktober (05.00 uur), voor al het verkeer.

Opslag van materiaal

Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op in verschillende depots. Ook worden er keten geplaatst t.b.v. het personeel. Al deze locaties bevinden zich rondom het station Horst-Sevenum. Na afloop ruimen we alles op en brengen we alles terug in de oude staat.

 

 

 

 

Parkeerterreinen Stationsstraat

Deze parkeerterreinen zijn niet te gebruiken voor reizigers van vrijdag 01-10-2021 23:00 tot en met maandag 04-10-2021 06:00. Vanaf 29-09-2021 worden op deze parkeerplaatsen het ketenpark alvast voorbereid. Het ketenpark wordt afgebouwd tot en met 06-10-2021. Tijdens het op- en afbouwen kunt u hier wel parkeren.

Van 01-10-2021 23:00 tot en met maandag 04-10-2021 06:00 is het pad op het station om deze over te steken afgesloten.

Parkeerterreinen Losweg

De parkeerplaatsen op het terrein aan de kant van de N556 is voor de helft te gebruiken tijdens de werkzaamheden, de andere helft gebruiken wij van 20-09-2021 tot en met 25-11-2021.

Het andere parkeerterrein aan de Losweg blijft tijdens onze werkzaamheden geheel beschikbaar voor reizigers.

Bouwverkeer

Tijdens de werkzaamheden zal al het materiaal worden aangevoerd en afgevoerd met vrachtwagens. Dit zorgt voor extra verkeersdrukte op de wegen rondom het station.

Waarom werken we ’s nachts?

ProRail werkt vaak ’s nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden.

We begrijpen echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom proberen onze mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,90 per minuut).

 

 

Spoorwerk in uw buurt

Op www.prorail.nl/spoorwerk kunt u zien wanneer wij in uw buurt werken. Ook kunt u een automatische mail ontvangen wanneer wij bij u aan het werk gaan. Ga hiervoor naar https://mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden.

 

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Kruik

Directeur Regio Zuid

ProRail